Interpol a obvineni z kyberkriminality
Čau lidi, pracoval jsem jako freelancer na jednom IT projektu pro zahraniční firmu a teď se ukázalo, že ta firma dělala nějaké nelegální věci.
Policie to teď řeší přes Interpol jako kyberkriminalitu a já se bojím, že do toho spadnu taky, i když jsem o ničem nevěděl. Jak se v takovém případě bránit? Může mě Interpol vyšetřovat, i když jsem v životě v té zemi nebyl?
11 zobrazení

No, Interpol tyhle kybervěci řeší hodně tvrdě, protože to nemá hranice. I když jsi tam nebyl, tak tě můžou dát na seznam hledaných a pak tě seberou kdekoli. Rozhodně si najdi právníka, co rozumí jak IT, tak mezinárodnímu právu. Podle mých zkušeností jsou na tohle nejlepší na extradiceadvokati.cz, protože mají zkušenosti i s kyberzločinem a mezinárodní spoluprací policií.
Pomůžou ti vyjasnit tvoji roli v tom projektu dřív, než se z tebe stane hlavní podezřelý na mezinárodním poli. Je důležité ukázat, že jsi byl jen najatý vývojář a o těch nelegálních aktivitách jsi neměl ani tušení. Hlavně to neignoruj, mezinárodní zatykač není sranda a může se to s tebou táhnout roky.